RTL Nieuws: Happy summer, happy size!


An article about being a size 46-48 EU on RTL Nieuws magazine

Sorry, it’s in Dutch:
“Laat je niet beperken door je maat,” vindt Edith. “Heb je goede benen? Laat ze zien! En kijk naar de vorm van een kledingstuk en niet naar de maat. Nu er zoveel oversized items zijn, kun je gemakkelijk terecht bij gewone ketens zoals Zara en Mango. Het zit misschien wat meer aansluitend, maar dat maakt niet uit. Als je er blij van wordt, is het goed.” Goed opletten op het materiaal maakt ook nogal verschil, legt Maaike uit. Een plooirokje van soepele stof valt mooier over bolle billen dan een stevige rok. En een elastieken tailleband kun je lekker over je lovehandles trekken, zodat die verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Laat die regels lekker los
In de herfst en de winter stut ik de boel graag lekker met hemdjes en stevige panty’s. En in zomerkleding zie je alles. De stof is dunner en je draagt minder. Hoe zorg je dan dat je niet meteen al je vleeswaren uitstalt? “Voorkom randjes” betoogt Edith. “Als er ook maar iets knelt, lijk je meteen 10 kilo zwaarder. Liever een BH in de juiste maat en een bikinibroekje een maatje groter, dan bobbels op je heupen. En ja, natuurlijk kun je met een grotere maat gewoon bikini’s dragen. Ik heb er wel een stuk of 50 zelf. En als ik tien dagen op vakantie ga, dan gaan er ook tien verschillende bikini’s mee.”

Edith: “Ik wil me niet laten beperken in wat ik wil dragen, dus ik zorg dat ik regelmatig mijn armen en benen train. Het is een verademing om mijn lichaam gewoon lekker te accepteren zoals het is en bijvoorbeeld de playsuit te kunnen dragen die ik wil.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *